Woningbouw

Gepassioneerde ruwbouwwerken
met grote zorg uitgevoerd

Z

Moderne woningen

Z

Pastorijwoningen

Z

Renovaties

Ruwbouwwerken

Alle mogelijke woningstijlen

Wij metsen de ruwbouw van verschillende woningstijlen. Tijdens de ruwbouwwerken is er al rekening gehouden met de toekomstige gevelbekleding tegen de wanden. Hierdoor is het plaatsen van de gevelbekleding achteraf een koud kunstje.

Onze Specialiteiten

Moderne woning & pastorijwoningen

Moderne woning

Afwerking moderne woning

Zouden jullie graag een moderne woning hebben? Voorzien van grote glaspartijen?

JKH Woningbouw is hiervoor de ideale partner met de vereiste ervaring voor een strak afgewerkte moderne woning.

Hoe wordt een moderne woning vaak afgewerkt? Hiernaast alvast enkele tips qua afwerking. 

Vaak wordt een plat dak verkozen.

Maak gebruik van een grote dakoversteek. Dit heeft als voordeel dat een laagstaande winterzon altijd binnen kan schijnen.

Aan de andere kant kan dergelijke dakoversteek in de zomer, een snikhete zon buitenhouden. Op deze manier heb je als klant het voordeel dat je huis beter op de juiste temperatuur wordt gehouden.

Dakwerkers voorzien vaak geen isolatie in hun offertes bij daken.
Op zich is dit goed bedoeld van dakwerkers. Zij gaan er immers van uit dat het plaatsen van isolatie door de bouwheer zelf wordt uitgevoerd om kosten te besparen. Dakisolatie plaatsen is een eenvoudig werk.

Let hier goed op, want dit is best een grote kost (indien jullie dit laten uitvoeren) die nog extra kan aangerekend worden !!

Wat zijn de meest gekozen ramen?

Mensen die een moderne woning verkiezen, opteren vaak voor veel lichtinval in hun huis. Grote ramen zijn daarbij een ideaal instrument.

Denk aan de positionering van jouw woning !!
Aan welke kant ligt het zuiden? Wanneer staat de zon op welke ramen? Kwestie van geen broeikast van je woning te maken…

Denk ook even na over passieve koeling via vloerverwarming. Niet de meest budgetvriendelijke manier, wel een degelijk oplossing om jouw droomwoning op de gewenste temperatuur te houden in combinatie met grote glaspartijen !

TIP: Ga even langs bij Kamp C te Westerlo (=GRATIS!). Zij geven gericht advies over duurzaamheid en ecologie, specifiek voor jouw bouwplannen !!

Gevelbekleding

Opvallend aan de buitenkant van veel moderne woningen: houten gevelbekleding!

Denk wel aan het prijskaartje! Houten gevelbekleding is duur. Kiezend voor een duurzame oplossing zoals afrormosia, is zeer onderhoudsvriendelijk maar prijzig. Een goedkoper alternatief is thermowood (ayous), in uitzicht quasi hetzelfde. Nadeel hierbij: meer onderhoudswerken noodzakelijk om het uitstekende uitzicht te behouden.

Bespreek met je architect tijdens het opmaken van de plannen al duidelijk wat jullie graag zouden willen en welk prijskaartje hier aan verbonden is!

Om welke redenen zou je ecologisch bouwen?

Tegenwoordig is ecologisch bouwen een MUST. Uiteraard is ecologisch bouwen beter voor het milieu en energiebesparend.

Bij gebruik van duurzame materialen (materialen gaan langer mee) en milieuvriendelijke producten (belasten het milieu minder dan traditionele materialen) verkleint de CO² uitstoot van jouw woning.

Door jouw woning ecologisch op te bouwen, ga je minder externe energie nodig hebben, wat een flinke besparing kan opleveren, zodat je probleemloos de gemaakte investeringen kan terugverdienen.

Bij eventuele doorverkoop van jullie huis in de toekomst, ligt de doorverkoopwaarde van een ecologisch huis aanzienlijk hoger dan bij traditionele woningen.

Hoe komt dat?
Vanaf 2021 is iedereen in Vlaanderen immers verplicht om Bijna Energie Neutraal (BEN) te bouwen. Dit geldt niet enkel in Vlaanderen, maar zelfs in heel Europa.

Wat levert dit bijkomend op?

  • korting op de onroerende voorheffing toegekend door de fiscus
  • voordeliger bancair krediet (vergelijk via immothekers!)

Meer info over BEN bouwen.

Wat is de goedkoopste optie voor een kelder?

Een kelder laten metsen is altijd de meest voordelige optie omdat goedkopere materialen gebruikt worden.

Zowel bakstenen als betonblokken zijn opties. In de praktijk, bij een gemetselde kelder, wordt vaak voor betonblokken gekozen (=duurzamer).

Wat mag je hier niet vergeten?
Beide vormen van gemetselde kelders zijn absoluut niet waterdicht. Ze vereisen een afwerking aan de buitenzijde van de kelder om toekomstige waterlekken te vermijden.

Ligt jouw woning in vochtig gebied?
Of een regio met een hoog grondwaterpeil?

Kies voor de optie die de meeste zekerheid biedt!
Een gegoten betonnen kelder in gewapend beton is (op termijn) altijd de beste optie! Waarom? Heel eenvoudig, deze zijn waterdicht!

Bijkomend voordeel bij een gegoten kelder zijn de sterke gladde wanden waardoor een extra afwerking aan de buitenzijde niet meer nodig is.

Conclusie

moderne woning

Z

Dak

Dakoversteek om zoneffecten te optimaliseren.
Z

Ramen

Grote glaspartijen = denken aan positionering van je woning.

Z

Gevelbekleding

Prijskaartje goed op voorhand incalculeren!
Z

Ecologisch bouwen

Voordelig op lange termijn, energiebesparing

Z

Kelder

Kiezen voor betonnen gegoten kelder in vochtige gebieden.

Onze Specialiteiten

Moderne woning & pastorijwoningen

Pastorijwoning

Afwerking Pastorijwoning

Lichte baksteen

Wat is het eerste dat je dient te overwegen bij een pastorijwoning? Typisch in de keuze van baksteen is het feit dat deze steeds een zachte of een lichte kleur hebben.

Ga eens kijken naar andere pastorijwoningen om te zien welke kleur jullie echt graag zouden hebben. Wanneer je de kleur in het echt ziet, weet je exact hoe deze er bij jullie huis zouden uitzien!

Kruisramen

Tweede opvallend kenmerk bij een pastorijwoning, zijn de kruisramen. Inzake ramen heb je als particulier op vandaag een gigantisch aanbod aan keuze.

TIP: Vergelijk voldoende prijzen! Gigantisch veel leveranciers op de markt kunnen ramen maken en plaatsen! Maak hier gebruik van om de prijs te drukken waar mogelijk.

Nieuwe trend bij de kruisramen is het plaatsen van het kruis tussen de twee glaswanden. Dit maakt het uitzicht strakker, en het poetsen gemakkelijker!

 

Rechte hoeken & Puntdak

Tenslotte een 3de karakteristiek van een pastorijwoning. De voorgevel wordt vaak gekenmerkt door veel rechte hoeken in combinatie met een puntdak.

Deze eigenschappen harmoniëren met de lichte kleur en de kruisramen.

Neem een kijkje bij andere woningen om juist te zien wat jullie exact het mooiste vinden !

Samengevat voor een pastorijwoning, wat is echt belangrijk?

Z

Lichte kleur van bakstenen

Z

Kruisramen

Z

Rechte hoeken & een puntdak

Renovatie

Bestaand pand renoveren?

“Vraag raad aan een expert om kosten en moeite uit te sparen!”

Wij hebben al vaak renovaties (metselwerken, muren, deuren & ramen) uitgevoerd. En we stellen vaak vast dat het mensen verbaast wanneer wij hun ideeën uitvoeren op een manier waar ze zelf nog niet aan gedacht hadden. Vaak is het niet alleen kostenbesparend, maar ook tijdsbesparend.

“De verbouwingen duren bij ons erg lang en slepen aan!”

Dit is een veelgehoorde frustratie bij mensen alvorens ze met ons de samenwerking aangaan. De resultaten die we boeken, maken veel goed.

Bijkomend voordeel bij renovatie, is dat het vaak kan aan een BTW-tarief van 6%.

Wat zijn hiervoor de voorwaarden?

  • woning is een privéwoning
  • minstens 10 jaar oud
  • facturatie aan de eindgebruiker
  • de werken worden uitgevoerd aan de woning zelf

gratis offerte

Koperstraat 40, 2250 Olen
+32 471 72 66 57
info@jkhwoningbouw.be